Чай ханібуш преміум 100 г
- Артикул: 73
- Наявність: Є в наявності
-
₴140.00грн.
- Без ПДВ: ₴140.00грн.
Це цікавий етнічний африканський чай, який виготовляється з листя та дрібних гілок так званого «медового» дерева. У нього нестандартний солодкуватий смак і фруктовий екзотичний запах, також у його складі відсутній кофеїн.
Але в ханібуші є маса корисних мікроелементів: кальцій та залізо, натрій та марганець, фосфор та магній, а також цинк, калій та мідь. Також його пінітол (аналогу цукру), добре нормалізує рівень цукру в крові і приводить до норми тиск. На даний момент лабораторно вже доведено такі корисні властивості Ханібуша, він ефективно:
- знижує ризик появи остеопорозу;
- має явні антигрибкові якості;
- бореться із вірусами;
- знижує наявність холестерину у судинах;
- знижує кількість зовнішнього та вісцерального жиру;
- має антимікробні властивості;
- він – це сильний антиоксидант;
- добре регулює менструальний цикл;
- Запобігає появі ракових утворень молочної залози, простати та матки.
Технологія його виробництва проста: сировину збирають у період цвітіння самого чагарнику, адже саме квітки і надають південноафриканському чаю такий цікавий медовий аромат. Але оскільки кущі ростуть тільки в дикій природі, процес збору досить довгий, робітникам потрібно обійти великі території. Особливо якісний чай виходить із молодих кущів. Як тільки сировина зібрана (а це квіти та гілки з листям) - її одразу ж подрібнюють на спеціальних верстатах. Далі все це ферментується в купах, які накриті зверху тканинами, процес триває кілька днів. Остаточне сушіння проводять на прямому сонці.
Як заварювати ханібуш? Техніка дуже схожа на приготування стандартного чорного чаю: 5-7 г сухої заварки заливають окропом (приблизно 95 ºС) і залишають настоюватися протягом декількох хвилин. Чай готовий – його можна пити, допускається додавання цукру чи молока. Відмінний, смачний і дуже корисний чай.