Китайський зелений чай Хуаншань Маофен Ворсисті піки гори Хуаншань 100 г
- Артикул: GRT-14013a
- Наявність: Не має в наявності
-
₴320.00грн.
- Без ПДВ: ₴320.00грн.
З китайського Хуаншань - означає Жовта Гора, а Мао - волосся (хутро). Назва видно пішла від сріблястого пушка, який покриває неторкнуті бруньки чаю. Слово ж Фен в перекладі - гора (вершина). Це скоріше усього описує кінчик чайної бруньки, який трохи нагадує формою гострий Жовтий Волосатий пік.
Хуаншань Мао Фен відомий ще з часу правління китайської династії Мінг (з 1368 по 1644 рік). Він походить з провінції Анхой і росте біля гори Хуаншань. Даний чай заготовлюється тільки ранньої весни, до того, як почнеться фестиваль Кінг Мінг, при цьому береться тільки брунька і перший від неї лист, який ще має світло-жовтий колір.
Виробництво йде в чотири етапи: власне збір сировини, потім - первинна обжарка, далі лист звертають і пропікають. Чай збирають тільки вручну і він обов'язково повинен бути перероблений у той же день.
Обжарювання Хуаншань Маофена починається з 150 градусів, після чого температура поступово понижується, при цьому листя постійно перемішуються, потім вона знижується. На виході сировина повинна бути однорідною, підгорівший лист не допускається. Завертування листя листа - теж ручна робота, при чому, це робиться в гарячому котлі! Ну і пропікання вже видаляє залишки вологи з чаю і приводить його в потрібну кондицію.
Готовий настій Хуаншань Маофена - трошки жовтуватий, кольору слонової кістки. Смак дуже м'який, приємний, солодкуватий, взагалі без гіркоти.
Він розширює і зміцнює стінки судин, добре регулює тиск,
ефективно стимулює травлення, освіжає, позитивно впливає на стан зубів.
Заварюється 2 хвилини (температура води 60-70С). 1 ч.л. заварки йде на 150 мл води. Легко заварюється 5-6 разів. Відмінний китайський чай, який прекрасно підійде як гурманам, так і початківцям чаєманам.