Telegram
Viber
WhatsApp
Китайський чай Най Сян Пуер (Молочний пуер (Шу) 100г

Китайський чай Най Сян Пуер (Молочний пуер (Шу) 100г

  • Артикул: 52159
  • Наявність: Не має в наявності
  • ₴215.00грн.

  • Без ПДВ: ₴215.00грн.

Гурманам пуерів даний чай может і не сподобатися, оскільки Най Сян не так категоричний і жорсткий, як традиційні Шу і Шен Пуеры, та й смак не настільки "пуеровський", навпаки, тут присутні молочно-карамельні ноти і солодкуватий смак.

Але не дивлячись на це, даний чай зайняв своє місце на щаблях кращих і в наш час вже має масу прихильників, оскільки поєднує в собі не зовсім поєднувані речі. Крім цього, очищує організм, тонізує (як і всі ферментовані побратими), нормалізує нерви, пригнічує апетит (для тих хто хоче схуднути). Він однозначно сподобається жінкам, які традиційно симпатизують молочно-вершковим смакам та запахам, але не схильні пити класичний жорсткий пуер (особливо старий).
Вирощується Най Сян пуер на плантаціях Юньнаню (суто чайної провінції). Спочатку збір і обробка властива всім пуерам, але при первинній ферментації сировина оброблюється концентратом молочної сировотки. Далі, на відміну від класики цей чай не пресують, що йде в розріз з уявленнями самих китайців про виробництво даного виду чаю, і вони його таки не п'ють! Це - риса суто європейців.
Заварювання. Для цього ідеально підійде глиняний чайник. Температура води повинна бути більш м'якою ніж та, якою заварюють всі інші пуери (крутим кип'ятком) - коло 85 градусів, інакше карамельний присмак просто зникне. Час першої заварки - 30-40 секунд.  Далі - по 1,5 хвилині. Таких заварок можна робити 5-8! Причому, найвираженіший смак буде у останніх заварок!
Смак: злегка задимлений, карамельний з молочними та вершковими нотками, трошки терпкуватий. Доволі достойний чай!

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре