Тайський синий чай анчан
Що таке таїландський синій чай анчан?
Для нашого західного сприйняття це вельми незвичайний напій, який вже давно встиг здобути свою мега популярність тільки через свій нестандартний екзотичний синій колір, який виходить у процесі його заварювання, але також і завдяки багатьом цілющими якостями. У сенсі естетики він точно один з лідерів серед натуральних рослинних
напоїв. Він виготовляється із свіжозірваних суцвіть кліторії (саме так називається сама рослина), які практично не піддаються будь-якій обробці, а просто висушуються і надходять на фасування з подальшим продажем.
Корисні властивості Анчана для здоров'я
Саме ці квіти екзотичного куща кліторію гурмани в усьому світі особливо цінують як за незвичайний вид вже приготовленої заварки, так і за пристойну користь для всіх органів тіла та психіки.
Загалом і цілому можна сказати, що купити чай анчан є сенс з багатьох причин: це реальна криниця багатьох вітамінів і вкрай корисних активних ферментів, що явно в змозі покращити зір, крім цього такий чай очищує судини в очних яблуках і м'язах очей, вкрай благотворний для кровообігу в цілому і природньо, є дуже ефективним антиоксидантом, що сприяє профілактиці ракових захворювань і навіть омолодженню тканин – саме тому відгуки про нього найпозитивніші. Також чай анчан дуже корисний для нервової системи, шкіри та кісток, він швидко прибирає втому і навіть депресивні стани, солідно прискорює обмінні процеси, відмінно впливає на стан волосся. Загалом це не просто чай, а ціла аптека плюс екзотика в одному флаконі.
Як заварювати тайський синій чай «Анчан», щоб від нього була максимальна користь?
У цьому сенсі все досить просто - беремо кілька великих квіток і заливаємо склянкою не сильно крутого окропу, чекаємо до 4-5 хвилин і розливаємо весь по чашках. У готовий настій можна додавати мед, якщо є бажання звичайно. А якщо до нього додати в анчан лимон - то заварка практично відразу стане фіолетовою, що дуже прикольно. Загалом це чудовий чай на кожен день.
Застосування чаю анчана в області кулінарії.
Так як він має цікавий і дуже інтенсивний синій колір, то його в такому вигляді можна широко застосовувати в області кулінарії навіть в якості відмінного натурального барвника. Тому він дуже ефективно забарвлює практично всі види десертних страв. А на батьківщині екзотичного чаю анчана їм дуже успішно примудряються фарбувати безліч продуктів і навіть традиційний для них рис. У результаті завдяки якісному синьому чаю всі пофарбовані ним страви завжди набувають з одного боку пікантного зовнішнього вигляду, а з іншого - стають практично на порядок кориснішими.