Чорний (червоний) чай
Показано з 1 по 50 із 50 (1 сторінок)
Китайський чорний чай – серйозна користь для схуднення, відмінний ефект та унікальний смак!
Червоний, в нас (та в Європі) - чорний чай.
Його виготовлення має на увазі процес майже повної ферментації (аж до 90%), яка йде на протязі двох-чотирьох неділь, деколи трошки більше і може проходити над вуглями або на парі, чи в промисловому варіанті. Тобто, сік чайного листка в результаті такого процесу стає практично повністю окисленим. Після чого його ще й прожарюють (щоб ферментація зупинилась), що і дає унікальну можливість довго його зберігати в довгих перевезеннях, на чому китайці в давнину непогано заробляли.
Для виробництва чорного чаю час збирання листя не грає ніякої ролі, оскільки подальша ферментація нівелює даний момент.
В основному чорний чай виробляють байховий, також гранульований, є й пакетований варіант, і всі вони досить популярні в Європі і на Україні. Його також дуже часто ароматизують різними маслами чи добавками типу бергамоту, жасміну і т.д., але починати краще з класичного пуера, без домішок, оскільки тільки в цьому випадку можна гідно оцінити властивості напою та смак.
Смак цього напою зовсім без гіркоти, деколи солодкуватий, сам настій оранжевого чи червоного відтінку. Він складно діє на організм, тонізуючи та заспокоюючи його. Подають цей чай без всіляких добавок (але можна з цукром, лимоном, також з молоком (вершками), добре пасує до десерту. Самі популярні сорти: Кіминь та Юньнань, ассамський чай і Дарджилінг. Користується попитом також цейлонський, Ерл Грей, і копчений Лапсанг Сушонг. Як раз в нас можна купити чорний чай в Україні і Києві, Харкові, Одесі та інших регіонах країни на будь-який смак і вибір: від дорогих старих і до тих, ціна на котрі навіть в наш важкий час досить прийнятна.
Взагалі червоні чаї стали популярними в Європі та Україні тому, що вони зовсім не псувалися при довгих транспортуваннях. І саме їх європейці (спочатку британці) почали вирощувати в Індії після того, як Китай перестав поставляти їм сировину.
Звідси і популярність, яку мають індійський та цейлонський чай.
В високогірних селах і дотепер примудряються виробляти червоний чай по старинці: всю сировину, яку було заготовлено в горах, зсипають на циновки, де працівники всі разом топчуть кучу з листя, поки вона добре не пустить сік. Далі вже буру листову масу закладають в кошик і лишають бродити в них наступних кілька днів. Після бродіння, сировину підсушують, знову мнуть ногами, відбирають з неї всілякі домішки: гілочки, сміття, та сортують по розміру листків, просіюючи все через сита різного калібру. В результаті, молодий та самий мілкий лист йде на вищий сорт, середній – на перший, а крупнолистовий – на другий.
Зупиняють ферментацію звісно жаркою (але не дуже довгою), після якої робітники розкладають чай по сортах в ящики.
До речі, індійський чорний чай і асам бродить набагато менше ніж класичний китайський. Саме цим пояснюється суттєва їх різниця у смаку та ароматі: перші більш терпкі та в'яжучі (це наслідок більшого вмісту таніну).
Деякі люди пишуть відгуки про те, що чорний чай підвищує тиск, але думається, це актуально тільки в тому випадку, коли заварка була дуже концентрованою і настоювалася більше ніж потрібно, а в іншому від нього тільки користь.
Купити чорний чай – купили, а як його правильно заварювати? Він на відміну від зеленого заварюється водою з температурою трохи вищою – до 95 градусів, через пару секунд настій треба злити (пити його не потрібно, тому що там будуть домішки та пил. Крім того, цим ще й дезінфікується сам напій, після чого його спокійно можна заварювати другий раз (до 30 секунд) - це вже відмінний чай, кожну наступну заварку краще робити на 30-40 секунд довше попередньої. Елітний китайський червоний чай легко можна заварити 10 і більше разів.
Якщо чай був приготовлений правильно, він обов'язково розкриє властивий йому смак: солодкувато-пряний, з квітковим ароматом і відтінками шоколаду.
Ми пропонуємо всім охочим купити червоний чай в нашому інтернет-магазині, особливо рекомендуємо відомі сорти: Цзінь Цзюнь Мей - Золоті Брови, Дянь Хун, юннаньський з лі чи та інші. Доставку робимо у всі міста: Київ, Львів, Дніпропетровськ, Запоріжжя та інші. Гарантуємо високоякісний сервіс та відповідаємо за якість!