качественный чай и кофе
Мова:

Мови

  • Українська
  • Русский
Черный (красный) чай
индийский чай дарджилинг
16.02.2016
    Вообще чай дарджилинг еще красиво называют «чайным шампанским». Именно он высоко ценится по сравнению с другими индийскими черными чаями, особенно это касается Великобритании (ну и бывших британских колоний).    Если его правильно заварить, на выходе получим достаточно светлый настой с изысканным мускатно-терпковатым вкусом и весьма приятным цветочным ароматом. Такой уникальный чай получается в связи с климатом произрастания, химического состава грунта, а такж...
черный чай с молоком
09.02.2016
  Сегодня мы хорошенько рассмотрим вопрос о том есть ли смысл пить черный чай с молоком, не испортит ли наличие молока его вкус и полезные свойства. Польза и вред черного чая с молоком.   Вообще, классически известно, что он в общем благоприятен для организма в общем, и молоко с чаем - хороший тандем, так как в данном случае с одной стороны в чае уменьшается удельное количество кофеина,  а с другой, молоко намного легче способно усвоится человеческим организмом именно с чаем, что...
черный чай с чабрецом
17.01.2016
   Мало кому известен рецепт черного чая с чабрецом, а зря, хоть чаи с добавками трав и не особо популярны у нас, однако это весьма интересные композиции с точки зрения вкуса и аромата, но также и с точки зрения поддержания своего здоровья в нормальном состоянии и бодром расположении духа.   Чабрец (эта трава еще называется тимьяном) очень полезная для здоровья вещь. В ней есть масса полезных веществ: разные органические кислоты, всегда нужные организму витамины В и С, эфирные смо...

 

 Червоний, в нас (та в Європі) - чорний чай. 
 
   Його виготовлення має на увазі процес майже повної ферментації (аж до 90%), яка йде на протязі двох-чотирьох неділь, деколи трошки більше і може проходити над вуглями або на парі, чи в промисловому варіанті. Тобто, сок чайного листка в результаті такого процесу стає практично повністю окисленим. Після чого його ще й прожарюють (щоб ферментація зупинилась), що і дає унікальну можливість довго його зберігати в довгих перевезеннях, на чому китайці в давнину непогано заробляли.
    Для виробництва чорного чаю час збирання листя не грає ніякої ролі, так як дальніша ферментація нівелює даний момент.  
   В основному чорний чай виробляють байховий, також гранульований, є й пакетований варіант, і всі вони досить популярні в Європі і на Україні. Його також дуже часто ароматизують різними маслами чи добавками типу бергамоту, жасміну і т.д., але  починати краще з класичного пуера, без домішок, так як тільки в уьому випадку можна гідно оцінити властивості напою та смак.

    Смак цього напою зовсім без гіркоти, деколи солодкуватий, сам настій оранжевого чи червоного відтінку. Він складно діє на організм,  тонізуючи та заспокоюючи його. Подають цей чай без всіляких добавок (але можна з цукром, лимоном, також з молоком (вершками), добре пасує до десерту. Самі популярні сорти: Кіминь та Юньнань, ассамський чай і Дарджилінг.     Користується попитом також цейлонський, Ерл Грей, і копчений Лапсанг Сушонг. Як раз в нас можна купити чорний чай в Україні і Києві, Харкові, Одесі та інших регіонах країни на будь-який смак і вибір: від дорогих старих і до тих, ціна на котрі навть в наш важкий час досить прийнятна.
    Взагалі червоні чаї стали популярними в Європі та Україні тому, що вони зовсім не псувалися при довгих транспортуваннях. І саме їх європейці (спочатку британці) почали вирощувати в Індії після того, як Китай перестав поставляти їм сировину.
   Звідси і популярність, яку мають індійський та цейлонський чай.
   В високогірних салах і до цих пір примудрюються виробляти червоний чай по старинці: всю сировину, яку було заготовлено в горах, зсипають на циновки, де працівники всі разом топчуть ногами кучу з листя, поки вона добре не пустить сік. Далі вже буру листову масу закладають в корзини і лишають бродити в них слідуючих кілька днів. Після бродіння, сировину підсушують, знову мнуть ногами, відбирають з неї всілякі домішки: гілочки, сміттся, та сортують по розміру листків, просіюючи все через сита різного калібру. В результаті, молодий та самий мілкий лист йдет на вищий сорт, середній – на перший, а крупнолистовий – на другий.
   Зупиняють ферментацію звісно жаркою (але не дуже довгою), після якої робітники розкладають чай по сортах в ящики.
    Доречі, індійський чорний чай і асам бродить набагато менше ніж класичний китайський. Саме цим пояснюється суттєва їх різниця у смаку та ароматі: первші більш терпкі та в'яжучі (це наслідок більшого вмісьу таніну).
    Деякі люди пишуть відгуки про те, що чорний чай підвищує тиск, але думається, це актуально тільки в тому випадку, коли заварка була дуже концентрованою і настоювалася більше ніж потрібно, а в іншому від нього тільки користь.
   Купити чорний чай – купили, а як його правильно заварювати? Він на відміну від зеленого заварюється водою з температурою трохи вищою – до 95 градусів, через пару секунд настій треба злити (пити його не потрібно, тому що там будуть домішки та пил. Крім того, цим ще й дезінфікується сам напій, після чого його спокійно можна заварювати другий раз (до 30 секунд) - це вже відмінний чай, кожну слідуючу заварку краще робити на 30-40 секунд довше попередньої. Елітний китайський червоний чай легко можна заварити 10 і більше разів.
    Якщо чай був приготовлений правильно, він обов'язково розкриє властивий йому смак: солодкувато-пряний, з квітковим ароматом і відтінками шоколаду.
    Ми пропонуємо всім бажаючим купити червоний чай в нашому інтернет магазині, доставку робимо ц всі міста: Київ, Львів, Дніпропетровськ, Запоріжжя та інші. Гарантуємо високоякісний сервіс та відповідаємо за якість!
   
Наши страницы в соцсетях: