качественный чай и кофе
Мова:

Мови

  • Українська
  • Русский

Китайський чай Лапсанг Сушонг (Копчений чай) з золотими тіпсами 100 г

Код товару: 52180
Китайский чай Лапсанг Сушонг (Копчёный чай) 100 г
Показати оптові ціни ↓

Для перегляду оптових цін необхідно натиснути на це посилання

Ціна: 120.00 грн
В наявності

   

   

     Лапсанг Сушонг - найзнаменитіший чорний (червоний) чай з китайської провінції Фуцзянь (хоча в самому Китаї його знають як Чжень Шань Сяо Чжун ( або "малий вигляд з гори Чжень")), що само говорить про місце його вирощування.

    Перші згадки про нього були зафіксовані вже 400 років тому, і на подив, за всі 400 років технологія виробництва лапсанг сушонга зовсім не змінилася. Спочатку йде заготівля листя з подальшим його зкручуванням, а потім ізюминка: ферментація в диму соснових дров. В кінці процесу отримують дивовижний чай з оригінальним смолистим смаком і запахом, за що його і поважають мільйони прихильників. Правда, слід відмітити, що деякі сорти лапсанг сушонга на виході не мають "димка", але вони по своєму добрі - це справа смаку і переваг. 
    Доречі, саме цей чай любив Уінстон Черчиль, мажливо тому "димний" чай і складає серйозну конкуренцію індійським "братам" в Британії. Адже і в наш час його регулярно поставляють в англійський парламент и до двору Віндзорів.
   В завареному вигляді цей чай насичений, має темний, бордовий колір і унікальний підкопчений запах з нотами імбиря і чорнослива (а також з вкрапленнями карамелі).
     Заварювання Лапсанг Сушонга стандартне: 2-3 хвилини в крутому кип'ятку (95°), а ось дозування зменшене в порівнянні з іншими чаями: всього 3 ч.л. на півлітровий чайник, інакше вийде дуже жорсткий напій. Обов'язково спробуйте цей неординарний чай, але він з першого разу може не сподобатися, так як до таких напоїв привикають поступово, але в любому випадку, він достойний найвищих нагород. Є сенс купити лапсанг сушонг!
 
 
 
 
Описание

   

   

     Лапсанг Сушонг - найзнаменитіший чорний (червоний) чай з китайської провінції Фуцзянь (хоча в самому Китаї його знають як Чжень Шань Сяо Чжун ( або "малий вигляд з гори Чжень")), що само говорить про місце його вирощування.

    Перші згадки про нього були зафіксовані вже 400 років тому, і на подив, за всі 400 років технологія виробництва лапсанг сушонга зовсім не змінилася. Спочатку йде заготівля листя з подальшим його зкручуванням, а потім ізюминка: ферментація в диму соснових дров. В кінці процесу отримують дивовижний чай з оригінальним смолистим смаком і запахом, за що його і поважають мільйони прихильників. Правда, слід відмітити, що деякі сорти лапсанг сушонга на виході не мають "димка", але вони по своєму добрі - це справа смаку і переваг. 
    Доречі, саме цей чай любив Уінстон Черчиль, мажливо тому "димний" чай і складає серйозну конкуренцію індійським "братам" в Британії. Адже і в наш час його регулярно поставляють в англійський парламент и до двору Віндзорів.
   В завареному вигляді цей чай насичений, має темний, бордовий колір і унікальний підкопчений запах з нотами імбиря і чорнослива (а також з вкрапленнями карамелі).
     Заварювання Лапсанг Сушонга стандартне: 2-3 хвилини в крутому кип'ятку (95°), а ось дозування зменшене в порівнянні з іншими чаями: всього 3 ч.л. на півлітровий чайник, інакше вийде дуже жорсткий напій. Обов'язково спробуйте цей неординарний чай, але він з першого разу може не сподобатися, так як до таких напоїв привикають поступово, але в любому випадку, він достойний найвищих нагород. Є сенс купити лапсанг сушонг!