качественный чай и кофе
Мова:

Мови

  • Українська
  • Русский
Пуэр
чай пуэр с цитрусовыми
06.01.2016
    Все мои знакомые мало что знают о чае пуэр, хотя он уже достаточно популярен на Украине и уже имеет армию поклонников, многие из которых регулярно пьют этот чай и со временем полностью или частично отказались от кофе. Вообще многие думают что пуэр - это прессованный зеленый чай, и это не совсем так: он то прессованный, но только не зеленый а намного более ферментированный (если зеленый подвергается минимальной ферментации, то пуэр - достаточно существенной, почти как черный чай ( х...
прессованный чай пуэр
03.01.2016
      О пуэре в интернете уже написано достаточно много всяких статей и материалов, но  мы хотим рассмотреть вопрос какому же пуэру отдать предпочтение, прессованному или рассыпному, так как его много и в том и в другом виде. Сама по себе технология прессования весьма древняя - ей ужуже как минимум несколько веков, и появилась она на свет божий в связи с проблемой нормального хранения в различных погодных условиях, так как в древности перевозка занимала массу времени (а чай н...
этикетка пуэра
20.12.2015
      Если Вы любите китайский чай и в частности прессованный пуэр в блинах, то ча, таблетках и т.д. (относительно старые его варианты), то скорее всего, сталкивались с тем, что на упаковке присутствуют цифры помимо иероглифов, конечно, если такой пуэр был запрессован и упакован в Китае.      Итак, давайте прикинем, что означают цифры на пуэрных упаковках, ведь это еще один способ проверить тот ли чай Вам дали, который Вы хотели попробовать. То есть, ели Вы даж...

 

Пуер.

 Цей постферментований китайсьий чай, який називаеться саме так тому, що це назва селища (в наш час – міста), де колись вперше почали його виробляти. Його заготовлюють та виробляють тільки в провінції Юньнань (але в невеликих кількостях цей чай також виготовляють в Бірмі, В'єтнамі і Таїланді).  

 Технологія виробництва пуера унікальна: сировиною є листя дорослого чайного дерева ( з кущів пуер не збирають взагалі), при чому, чим старше дерево (говорять, що самі дорогі види зроблені з листя 1000 літніх дерев!), тим дорожчий і якісніший буде чай. Спочатку зібрані листя обробляють також як зелений чай, далі ферментують — природньо або штучно (швидко) зістарюють.  
    Виробляють цей чай слідуючим способом: збирають листя, в'ялять їх, зкручують (для виділення як можна більшої кількості соку з самого листя), далі проводять їх ферментування при високих температурах, що суттєво прискорює "бродіння" листя, далі сушіння (для зупинки процесу окислення), ну і накінець - пресування. Причому, окисленню сировину піддають двічі (і це властиво тільки для  пуера).  Друга ферментація в деяких випадках продовжується 50 і більше років!
    Як не дивно, правильний пуер з плином часу покращує свій смак и ні трохи не псується. В давнину, ще до того, як появилися машини, ферментація цоьго чаю йшла під час транспортування, так як перевезення було досить довгим, і таким чином чай достигав по дорозі до місця продажу. В наш час, коли на перевезення почало йти не так багато часу, розробили технологію штучного прискореного окислення. Це робиться так: чайний лист складають в своєрідні кучі, поливають їх водою, далі температура всередині таких куч піднімається, що й приводить до швидкої ферментації.
    Звідси з'явилось два вида пуера — перший, який роблять по класичній (старій) технології називаеться "шен пуер" і "шу пуер" – це прискорено окислений. Стан сирого шен пуера легко самостійно контролювати (а це його ступінь ферментації, і смак також). Але це довгий процес, тільки через 2 або навіть три роки зберігання з нього виходить гіркота та грубість. І тільки через 10-20 років він буде унікальним по властивостям та смаку. Шу пуер також з часом змінюється. Через кілька років в ньому не буде відчуватись запах «мокрих куч». Купити пуер різних сортів можна в нашому інтернет-магазині, де ціна і якість Вас точно здивують, і не так важливо де Ви знаходитесь: в Дніпропетровську, Харкові чи Запорожжі.
    Цей вид чаю давно став дуже популярним в Тібеті і самому Китаї, особливо в тих місцях, де люди їдять в основному  м'ясо. Але в наш час і в Європі в нього з'яявилося немало прихильників, адже до хорошого звикаеш швидко…
  На смак цей чай багатоплановий і сильно залежить від часу вторинного ферментування, місць де росла сировина і способу виробництва (не так значно також впливає і час збору листя). Тут будуть присутні пряні нотки, земляні і навіть фруктові, в особливо витончених варіантах можна зустріти древ'яний присмак, сухофруктів і яблук.
   Що стосується фасовки, то і тут варіантів досить багато: розсип (с нею все ясно) і пресований продукт. Форми пресування в залежності від виробника бувають слідуючі: в виді бліна ( по китайському - Бін Ча), тобто коржі, які бувають від 100 г і до 5 кг ( але основна маса коржів -  350- 400 грам), так званий «точа» (чаша або гніздо) – в основному по 300-500 грам. Існує також і прес в вигляді цегли (мабуть сама древня форма пуера), гриба і навіть гарбуза.
   Як правильно заварювати пуер? Є кілька варіантів.  Для цього потрібно взяти 4 г чаю на стакан води. Деякі гурмани рекомендують попередньо промити пуер перед заваркою, говорять, цей процес забере пил, і загальній эфект від чаювання буде вищим. Але краще швидко промити чай кип'ячою водою, тоді і пил видаляється і дезінфікується сам старий продукт. Але якщо Ви маєте «крж» з пуера, його потрібно перед заварюванням подрібнити. Все інше проходить традиційно – напій заливається гарячою (70-85 градусів) водою, і настоюється кілька секунд (перші дві заварки), а подальші заварки робляться на 20 секунд довшими ніж попередні. Допускається заварювати пуер до 10 разів в залежності від його віку.
   Китайці впевнені, що пуер здатен в короткі терміни вивести з організму шлаки ( і ці властивості вже доведені), добре піде також для похудіння і навіть может відтермінувати старість! А якщо ще врахувати його різноманітний і витончений смак і унікальний аромат, то не дивно, що вживання цього чаю – і приємне і престижне заняття.
   Як бачите, користь цього виду чаю різноманітна, тому ми рекомендуємо купити пуер в Україні і Києві, Одесі та інших містах, замовлення в нас приймаються швидко, ціна прийнятна, а обслуговування – на високому рівні, та й відгуки говорять самі за себе.
 
 
Наши страницы в соцсетях: