качественный чай и кофе
Мова:

Мови

  • Українська
  • Русский

Китайський чай Да Хун Пао (Великий червоний халат) 100 г

Код товару: 52066
чай Да Хун Пао (Большой красный халат)
Показати оптові ціни ↓

Для перегляду оптових цін необхідно натиснути на це посилання

Ціна: 260.00 грн
В наявності

 

 

    Згідно китайських легенд, в 1385 році деякий студент Дін Сянь направлявся на екзамени і зненацька отримав сонячний удар, після чого втратив свідомість, але монах, що його знайшов, швидко привів хлопця до тями з допомогою саме чаю Да Хун Пао. І коли з часом цей студент став великим чиновником ( і почав носити згідно статусу червоний халат), то подарував монаху червоний халат з великим драконом. Але монах відмовився від такого дорогого подарунка, і Дін Сянь тоді подарував цей червоний халат чаю, що його врятував, який так і назвали.

    Сировина для Да Хун Пао заготовлюється всього раз в рік (перша половина травня), в процесі чого зривають молоду гілку з першими 4 листами. Інші в хід не йдуть. Далі заготовлений лист розкладується на вулиці (допускається і провітрюване приміщення) тонким шаром на пару-трійку годин, після чого сировина трішки підсихає і стає м'якішою.

      Далі спеціально навчені люди зминають підсушені листя (допускається тільки ручна робота), з яких іде сік, в результаті чого і починається окислення (ферментація). Якийсь час сировина ферментується в спокої.

     Далі саме цікаве: спецільний технолог на око визначає, коли пора зупиняти окислення і віддає листя на обжарку в котел (але всього на кілька хвилин), в процесі якої ферментація різко припиняється. Ну і для видалення вологи все це діло досушується до стану "Мао Ча". І накінець, полуфабрикат в великих корзинах помалу гріють над вігіллям. І все, червоний халат готовий. 

     Деякі його види - самі дорогі чаї в світі! Тому є сенс спробувати більш доступний по ціні варіант, щоб хоча б приблизно зрозуміти, за що на аукціонах платяться скажені гроші. 

 

 

 

 

Описание

 

 

    Згідно китайських легенд, в 1385 році деякий студент Дін Сянь направлявся на екзамени і зненацька отримав сонячний удар, після чого втратив свідомість, але монах, що його знайшов, швидко привів хлопця до тями з допомогою саме чаю Да Хун Пао. І коли з часом цей студент став великим чиновником ( і почав носити згідно статусу червоний халат), то подарував монаху червоний халат з великим драконом. Але монах відмовився від такого дорогого подарунка, і Дін Сянь тоді подарував цей червоний халат чаю, що його врятував, який так і назвали.

    Сировина для Да Хун Пао заготовлюється всього раз в рік (перша половина травня), в процесі чого зривають молоду гілку з першими 4 листами. Інші в хід не йдуть. Далі заготовлений лист розкладується на вулиці (допускається і провітрюване приміщення) тонким шаром на пару-трійку годин, після чого сировина трішки підсихає і стає м'якішою.

      Далі спеціально навчені люди зминають підсушені листя (допускається тільки ручна робота), з яких іде сік, в результаті чого і починається окислення (ферментація). Якийсь час сировина ферментується в спокої.

     Далі саме цікаве: спецільний технолог на око визначає, коли пора зупиняти окислення і віддає листя на обжарку в котел (але всього на кілька хвилин), в процесі якої ферментація різко припиняється. Ну і для видалення вологи все це діло досушується до стану "Мао Ча". І накінець, полуфабрикат в великих корзинах помалу гріють над вігіллям. І все, червоний халат готовий. 

     Деякі його види - самі дорогі чаї в світі! Тому є сенс спробувати більш доступний по ціні варіант, щоб хоча б приблизно зрозуміти, за що на аукціонах платяться скажені гроші.