logo
настоящий китайский чай
Мова:

Мови

  • Українська
  • Русский

Зеленый чай

195.00 грн.

 

 

 

    Це як раз той вид чаю, який підлягає найменшій ферментації. Його особливість у тому, що спочатку лист для нього та червоного чаю один і той же, але далі процеси доведення до потрібної кондиції відрізняються. В Китаї та прилеглих регіонах сушка проводитья природнім способом, або ж над потухшим багаттям (в деяких випадках лист трошки піджарюється). Японський метод виробництва має на увазі ошпарювання паром (до 180 градусів), на протязі одного-двох днів, з дальнішим нагріванням. Всі ці варіанти забезпечують дуже невеликий процент ферментації -  2-8 %.   
     Як не дивно, цей вид китайського чаю став популярним в Європі тільки в 20 столітті, так як до цього смаками Старого Світу володів класичний чорний чай ( це була, без сумнівів, заслуга англійців).
    З чого ж конкретно виробляють зелений чай? Виявляється, з молодых пагонів (з 2-3 листками) чайного куща флеші. Післе збору, вони в'ялятся, зкручуються, далі іде сама ферментація (в варіанті зеленого чаю – вона досить коротка), ну і в кінці – висушування. Деколи, для більш дешевих сортів використовують надшвидку ферментацію, після чого добавляють термічну обробку. В залежності від сировини, можна виділити слідуючі види даного чаю: крупнолистовий (вироблений відповідно з більших листків), мілколистовий, порошковий ( сировиною для якого служить перемелена мілка фракція листа) і плиточний (пресованный). Цільнолистові види бувають також або слабозкручені (лист наближений до природньої форми) і сильнозкручені.
    Взагалі сама технологія виробництва даного напою не є жорстка, що в результаті приводить до максимальної наявності природних корисних речовин, котрі є в живому листі. Під час фіксації (обдавання паром) листя іде так звана інактивація всіх ферментів, крім того, чай позбавляється запаху зелених пагонів, вони отримують більшу еластичність, і як наслідок, легко зкручуються. Обробка паром іде порціями по 2-3 хвилини в спеціальних горшках, так як більш довгий процес відбере в листя зелений колір і оригінальний запах, а більш короткий – приведе до лишньої гіркоти майбутнього напою. Далі на протязі години-двох на спецобладнанні зкручують листя, і потім вуже сушать.
 
  Чому східні лікарі рекомендують купити зелений чай і куштувати його постійно? Тому що відгуки поціновувачів говорять про те, що він не підвищує і не понижує тиск, хіба що в деяких людей може бути незначне підвищення із-за реакції серцево-судинної системи на кофеїн, але підживлює весь організм масою потрібних речовин. Крім того, часто дієтологи рекомендують використовувати зелений чай для похудіння, причому, чим вища на нього ціна, тим вищий ефект в цьму плані. В деяких випадках можна чаєм замінити каву, якщо вона протипоказана, але тоді заварювати його потрібно більш крепким. Окремо треба відзначити японський чай матча, який виготовляється по спеціальній технологіі, що забезпечує колосальну користь для здоров'я та самопочуття.
    Отже, користь цього напою досить висока, тому ми рекомендуємо купит зелений китайський чай в Україні (Київ, Харків, Дніпропетровськ - не важливо де Ви живете), але як же його правильно заварювати? Воно (заварювання) робиться так: потрібно взяти 2 г напою на 100 г води ( можна просто 1 чайну ложку на стакан), який заварюється не кип'ятком, як в нас прийнято (інакше втратяться користні властивості), а водою з максимальною температурою 87 градусів (але не нижче 62 градусів). І час заварювання також коливається в залежності від сорту і складає 0,5-3 хвилин (а не 10-20 як в нас). Є ще й така залежність: чим нижче якість чаю, тим вища температура і час заварювання. Якщо ж не притримуватися цих рекомендацій і готувати так як ми звикли, то на виході отримаємо гіркий та в'яжучий напій.
      Зелений чай з Китаю без страху можна заварювати кілька разів, не залежно від того, на скільки  якісний у Вас сорт. Для даного чаю  2 чи 3 заварювання - нормальна річ. Але сама техніка заварювання грає досить важливу роль, що не дає отримати так званий "перезаварений" смак. Краще всього попередньо підігріти чайник, це не дасть напою зразу захолоти. Часто люди добавляють гарячу воду в заварник з чаєм, по мірі його випивання, поки смак після чергового доливання не пропаде. В плані економії коштів, можна ще добавити той факт, що все ж є сенс купити зелений чай більш високогї якості, ціна на який звичайно суттєво відрізняється від низькосортних напоїв, але за рахунок можливості багаторазового заварювання, різницю в вартості Ви практично не відчуєте, а задоволення від смаку буде куди більшим. Але все ж, що саме выбрати, та чи буде від цього користь - вирішувати саме Вам.
    Хочемо також відмітити, що ми доставляємо наш чай всюди по Україні: Запоріжжя, Львів, Полтава, та в будь-які райцентри і міста, де є відділення служб доставки, замовлення в нас обробляються швидко, а за якість товарів ми відповідаємо. 
      І взагалі, зелений чай – відмінний варіант для долучення до якості в напоях!