Telegram
Viber
WhatsApp
Китайський зелений чай Бі Ло Чунь (Смарагдові спіралі весни) 100 г

Китайський зелений чай Бі Ло Чунь (Смарагдові спіралі весни) 100 г

  • Артикул: Y17-18
  • Наявність: Є в наявності
  • ₴310.00грн.

  • Без ПДВ: ₴310.00грн.

 Бі Ло Чунь - один з самих відомих і достойних чаїв виробництва Китаю. Сировина для нього росте в горах Дунтіншань, котрі знаходяться кругом озера Тайху. Клімат в цій місцевості дуже помірний, і середньорічна температура повітря в основному коливається від 15,5 до 16,5 градусів, що позитивно позначаэться на умовах росту чайних дерев. Для чаю Бі ло чунь сировина збирається з кінця березня по кінець квітня, як раз тоді, коли цвітуть фруктові. І це теж трошки впливає на смак і аромат готового чаю, бо він просочується запахом цвітучих дерев. Заготівля листя йде з самого ранку, в процесі чого зривається тільки брунька і один верхній лист з гілки. Після обіду сировина вручну сушиться та скручується.
Колись  Бі Ло Чунь називали «Ся ша жень сян», що в перекладі з китайського - «супер ароматный». В 17 столітті імператор Кан Сі (династія Цін) проїзджаючи через озеро Тайху, попробував у місцевого чиновника чай «Ся ша жень сян», котрий так сподобався Кан Сі, що він перейменував вульгарну назву (зв'язане з жіночими грудьми) в «Бі ло чунь» ("Смарагдові спіралі"). Видно така назва спала на думку імператору у зв'язку з зовнішнім видом листя: вони звернуті в невеликі "спіральки" і чимось схожі на равликів.
Зовні Бі ло чунь виглядає так: всі чаїнки закручені в тоненькі спіралі, з двох сторін покриті "пушком".
Заварювати Бі ло чунь треба оригінально: не заливати чай гарячою водою, а навпаки: спочатку в чайник налити кип'яток (температурою коло 70-80 градусів), а сам чай тільки потім ложать в воду, листя повинні опуститися на дно чайника і тільки потім розвернутися. В підсумку повинен вийти смарагдовий настій з яскравим солодкуватим смаком і потужним виразним запахом. Бі Ло Чунь тому ще називається «однією ніжністю і трьома свіжостями».
Щоб отримати один кг цього чаю, потрібно зірвати сто сорок тисяч бруньок! Велика робота. И ми рекомендуємо Вам продегустувати китайський зелений чай Бі Ло Чунь, оскільки це напевно, найвиразніший і смачний і пікантний з усіх зелених чаїв Китаю. 

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре