качественный чай и кофе
Мова:

Мови

  • Українська
  • Русский

 

    Жовтий чай — це елітний і дорогий вид. Ще з давніх часів це був суто імператорський сорт, який дуже довгий час (аж до 20 століття) неможна було вивозити за рубежі країни. Він також як і зеленый, малоферментований – до 10 %, вміщує більше кофеїну, що відповідно більше тонізує організм. Його заготовляють тільки з якісної сировини, тільки в Китаї (виробництвом займаються тільки в чотирьох провінціях Китаю:
-  Фуцзянь;
-   Хунань;
-  Сичуань;
-  Чжецзян;
    Жовтий чай в свій час називался імператорсьим ( так як він не продавався іноземцям і рахувався секретним) і відомий вже більш ніж 1200 років! Традиційні його сорти (Цзюнь-шань, Мен Дін Хуан Я а також Інь Чжень і.
      Жовтий чай не заготавлюють в дощ, росу, не зривають вже розкриту бруньку, якщо її погризли комахи або вона в'яла, та й підмерзлу теж, а також відбирають тільки бруньки певної довжини. Не допускаються до використання порожні і «фіолетові» бруньки Таким чином, щоб отримати 1 кг готового чаю, потрібно буде зібрати біля тридцяти тисяч відбірних бруньок!
 

 Вся дальніша переробка проходить тільки вручну і продовжується три дня для кожної партії.  Смак жовтого чаю формується в процесі достатньо довгого томління на невеликому вогні, в мішках (з тканини або пергаменту), що однозначно вимагає вміння і майстерності у виробника, так як потрібно чітко дотримуватися температурного режиму і часу ферментації. Деякі виробники швидко нагрівають листя а потім довго його томлять в мішочках. Кращі сорти жовтого чаю роблять провінції Сичуань (сорт Мен дін Хуан Я) і Хунань (сорт Цзюнь-шань Інь Чжень).
   Аромат в нього унікальний, з наявністю копчених ноток, які притаманні тільки йому. Самі чаїнки як правило покриті незвичайним білим ворсом, на колір - тёмно-оливкові.
   Купити жовтий чай в нас в інтернет-магазині можна з будь-якого міста: Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ, в нас сама цікава ціна.
     Заварювати жовтий чай треба водою помірної температури (тільки не кип'ятком), так як дуже крутий кип'яток зразу вб'є всі принади напою: запахи, різні корисні речовини, та й смак буде дуже гірким. Правильне заварювання забезпечить «танець» бруньок чаю: вони піднімуться на поверхню гострим кінцем, після чого, то потонуть, то знов спливуть, поки не стануть вертикально на дні. В результаті такий чай має бурштиновий колір і злегка копчений, кисловатий смак.
    Так як для жовтого чаю відбираються високоякісні бруньки, він має масу лікувальних властивостей: швидко знімає будь-які спазми, забирає головний біль, стимулює імунну функцію організма, благотворно впливає на мізки, м'яко тонізує тіло, при його вживанні легше переноситься розумове та фізичне навантаження, від нього тільки користь.
    Ви можете в нас вибрати та купити жовтий чай по Україні: в Києві, Дніпропетровську, Одесі і інших містах,  не виходячи з дому підібрати для себе оптимальний сорт і через пару днів отримати свою посилку. 
  
Наши страницы в соцсетях: